KESTOPIGMENTOINTI

Susanna Pelkonen tekee hoitolalla pigmentoinnit turvallisesti ja ammatitaidolla

Kestopigmentointi on kestävä ja turvallinen ratkaisu esimerkiksi kulmien tai huulirajan korostamiseen. Susannalla on yli 8 vuoden kokemus kauneusalan yrittäjänä ja tatuoijana, mikä takaa että pigmentoinnit tehdään aina ammattitaidolla, osaavasti ja turvallisesti. Kesto ihotyypistä riippuen 1-5 vuotta riippuen käytettävästä tekniikasta.

Susanna tekee pigmentoinnit puhtailla ja tutkituilla Swiss Colorin väreillä.

Kestopigmentointi helpottaa elämääsi

Kestopigmentointi on hyvä ratkaisu, jos olet allerginen meikeille, koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi jostain muusta syystä käyttää meikkiä. Se tarjoaa mahdollisuuden näyttää huolitellulta ja edustavalta myös ilman meikkiä, jopa urheillessasi.

Ennen kaikkea kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää sekä nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja.

 

Kenelle pigmentointi sopii?

Suurin käyttäjäryhmä on keski-ikäiset naiset, joilla kulmakarvat alkavat harventua, huulten raja hälvenee ja silmänrajausten tekeminen vaikeutuu näön heiketessä. Tällöin kestopigmentointi on hyvä apu ongelmaan. Kestopigmentointi on hyvä myös tilanteissa, joissa meikin käyttö on hankalaa esim. liikuntaharrastukset ja jotkut ammatit.

Kuinka kauan kestopigmentointi kestää iholla?

Kestopigmentointi pysyy hyvänä asiakkaan ihosta riippuen n. 1-5 vuotta. Väri haalistuu pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. Kestopigmentoinnin vahvistus kannattaa tehdä ennen kuin muoto ja väri katoavat kokonaan. Kestopigmentoinnin vahvistaminen maksaa n. puolet alkuperäisestä hinnasta  jos on vielä ”raamit” tallella, ettei tarvitse aloittaa täysin alusta.

Mahdollisia esteitä kestopigmentoinnille:

Flunssa/muu tulehdus, Diabetes,  verenohennuslääkitys/verenvuototauti, puudutusaineallergia, raskaus ja imetys. Silmätulehduksen ja herpeksen jälkeen on hyvä odottaa vähintään kuusi viikkoa.

 

KULMAKARVOJEN KESTOPIGMENTOINTI

Kulmakarvoja pigmentoitaessa voidaan valita kahden eri tekniikan väliltä – toki näiden yhdistäminenkin onnistuu. Olennaisin ero tekniikoiden välillä on siinä, haetaanko luonnollisempaa vai meikatumpaa lopputulosta.

3D-tekniikka

3D-tekniikalla tehdään luonnollisen ja aidon näköiset kulmat, jotka piirretään karva kerrallaan. Suosittelen 3D-tekniikkaa, jos omista kulmista puuttuu karvoja tai halutaan kolmiulotteiset, luonnolliset kulmat.

Usein 3D-tekniikalla tehdyt kulmat valitaan ensimmäiseksi vaihtoehdoksi sen pehmeyden ja luonnollisuuden takia.

Shadow-tekniikka

Shadow-tekniikalla koko kulma väritetään pyörivin liikkein ja lopputulos on 3D:tä vahvempi, meikatun intensiivinen. Shadow-tekniikkaa käytettäessä pyritään mukailemaan omia karvoja, jos se vaan on mahdollista.

Shadow-tekniikalla tehdyt kulmat pysyvät kauemmin kuin 3D:llä tehdyt, joten moni valitsee ne siksi. Ensimmäinen pigmentointikerta vie yleensä noin kolme tuntia, josta osan vie suunnittelu. Vahvistuskertaan varataan noin kaksi tuntia.

YLÄ- JA ALALUOMENRAJAUS

Monia mietityttää ylä- ja alaluomen kestopigmentointi, kun pelätään neulaa ja kipua. Pigmentointi kuitenkin on 99-prosenttisesti kivuton, mutta toki se tuntuu jonkin verran. Luomet puudutetaan etukäteen ja puudutetta voidaan tarpeen mukaan lisätä myös hoidon aikana.

Ennen kuin luomia aletaan pigmentoida, suunnitellaan yhdessä viivan paksuus ja muoto. Esimerkiksi oikeanlaisella yläluomen pigmentoinnilla voidaan luoda kuvaa isommista silmistä. Eikä alaluomeenkaan tehty pigmentointi ei pienennä silmää, jos rajauksen tekee oikein.

Pigmentointeja ei koskaan tehdä limakalvoille. Suosittelen yleensä kevyttä rajaa ripsien tyveen, ihon pintaan. Liian syvälle tehty pigmentointi voi muuttua siniseksi. Kestopigmentoinnissa käytetään yleensä mustaa tai ruskeaa väriä.

Pysyvän lopputuloksen näkee vasta, kun iho on kokonan parantunut. Usein väriä lähtee ensimmäisen käynnin jälkeen paljon pois, mutta tämän takia hoitokertoja varataan useampi.

Luomien pigmentointiin varataan noin kaksi tuntia aikaa.

HUULTEN KESTOPIGMENTOINTI

Huulten kestopigmentoinnissa on kolme vaihtoehtoa.

Rajaus

Rajauksessa tarkennetaan huulen rajaa. Tämä nopeuttaa meikkaamista, jos käyttää paljon huulipunaa tai huulien rajat ovat iän myötä himmenneet.

Rajaus ja häivytys

Selkeän rajauksen lisäksi väritetään huulia liukuvärinä suun sisälle päin. Tällöin raja ei ole yhtä tarkka kuin pelkässä rajauksessa, eikä huulten väri yhtä vahva kuin täytössä.

Täyttö

Kolmannessa vaihtoehdossa huulet väritetään kokonaan toivotulla sävyllä.

Tarvittaessa huulet voidaan puuduttaa etukäteen. Puudutus kuitenkin turvottaa huulia jonkin verran, jolloin lopputulos ei ole ihan niin tarkka. Kipu voi ärsyttää, mutta se ei ole kestämätön.

Huulten pigmentoimiseen varataan yleensä aikaa kolmisen tuntia suunnitteluineen. Aika vaihtelee asiakkaan mukaan ja sen mukaan, mitä huulille tehdään.

Hinnasto